$630 | 30ml

補濕以外加添抗氧化功效,其蘊含基本的透明質酸(Hyaluronic Acid)及維他命 B5,有效將千倍水份迅速滲進表皮層,增強皮膚長時間的補水能力,同時修護皮膚細胞,讓彈力纖維及膠原蛋白充滿水份,使皮膚更飽滿更具彈性;此外特別加入高效抗氧成份綠茶精華及人體生長因子活胜肽,能中和游離基,促進細胞生長,延緩皮膚衰老。維他命B5能幫助傷口癒合,幫助修護皮膚組織,增加表皮層的滲透性,提供養份更新肌膚,促進皮膚新陳代謝、血液循環的作用。綠茶精華有效紓緩及鎮靜肌膚,改善泛紅、缺水等敏感情況。綠茶精華及人體生長因子活胜肽,能中和游離基,活化皮膚組織及促進細胞生長,延緩皮膚衰老。

disney_nui 2010-02-05 23:38:17
由朋友介紹使用這B5 GEL 沒有想過效果這麼顯注 塗上B5 GEL後 隔天早上起床 平常滿面油份的我 竟然面上一點油份也沒有 而且保濕力很強 即使在最寒冷的數天 皮膚一樣感覺得到有足夠的水份 已經使用後上妝 比之前更加貼服 最重要是它含有大量的透明質酸, Vit B5 和生長因子 對於極度缺水和鎖水力低的我 絕對更勝神仙水。
kellywun 2009-11-16 02:13:48
第一次使用時已愛上,因很它的水狀質感很快被肌膚吸收,初用的頭1星期並未見到效果,肌膚沒有白滑了,但亦沒有差,繼續用了多1星期,效果便開始明顯,整體感覺是肌膚健康了,沒有那麼疲倦,慢慢的更顯得通透細緻。用了1個月後,很明顯地肌膚的狀態改善了,即使睡少了,肌膚看起來亦不致予人疲倦感,保濕功效實屬推介之作。
chchu 2009-11-16 00:02:53
效果十分顯著,塊面即時收緊左,同保濕左,毛孔仲無咁顯眼,乾紋都少0的,仲有平滑左同有彈性左,0個日有人結婚,滴左幾滴落0的濕粉度混下,化出來個妝真係好貼面仲好「襟」,簡直犀利到十幾個鐘都唔駛補妝,最驚喜係0個日烈日之下出左門十幾個鐘都無油出,好神奇,因為本身出油都好犀利,用左都少左好多面油,但估唔到咁晒都無事,個妝都仲咁「襟」,所以佢既控抽效果就係好正,無左好多面油,塊面感覺舒服同清爽左,最重要一0的都唔笠又唔會「拿」面,試過同類型的B5產品都係依隻好,保濕好勁,塊面用左之後一0的都唔乾,如果本身冬天好似我個仔咁好易甩皮的人,用左就唔會甩,最好就係搽完後用手指輕輕咁拍塊面幾下,因為咁樣吸收效果會仲勁,不過每次用的份量千祈唔好貪多,如果用得太多就會變左好笠,要等幾個字先上到妝,其實滴小小已經好夠,除左就咁搽之外,我都會敷面膜時用佢打底,保濕會勁0的,同埋可以做到面層底層同時保濕喇!!!本身個仔幫我上網買,都只係係二百幾就有30ml,足夠用2個月,比係0的大牌子,真係唔貴0羅。
prenat 2009-10-19 09:55:11
最近天氣乾燥,D皮膚好乾好緊, 極度需要勁既保濕, 經過好友介紹, 即刻買Bicelle B5 Gel 試下 個B5 gel 既質地比水’杰’小小, 基本上半支管既份量已經夠塗晒全面, 一塗上面既時候覺得有d厚, 但1 to 2分鐘後已經俾皮膚吸晒, 一d都唔’lup’, 感覺有層薄膜包住塊面咁, 補完水當然要鎖水啦, 我用埋Bicelle moisturizing cream, 雙劍合壁, 第2朝起身時皮膚仍然好水潤! 大約用左2個星期, 額頭既乾紋明顯小左好好好多, T-Zone 小左油, 可能係因為水份夠, 皮膚變得更有彈性有光澤, 而且每日上foundation 都比以前貼 (bonus!!) 泵裝設計都算易控制用量, 但價錢就真係幾貴, 我個支60ml我估可以早晚用4 to 5 months 啦
Post Comment